En Fråga ...

... varför ska man alltid vara ute i sista minuten?

En Tanke ...

... om otur.

-
En person som har otur borde egentiligen även vara den person som har mest tur. Det krävs dåliga dagar för att de bra dagarna ska märkas. Alltså måste de största otursfåglarna vara de mest tursamma. De skiftar mellan de två "extrema" stadierna tur och otur, i jämförelse med de som bara ligger på raka linjen. 

Vad har man då man varken har tur eller otur? Och vad menas egentligen med tur i oturen?`

- Där fick du någonting att tänka på, varsågod.


Jag Älskar...

... att det alltid är varannan.

- Ja, precis, det är alltid varannan. Det märks direkt om någon bryter mönstret - då kan man se många sura miner. Det är som en regel och alla följer verkligen den. Även jag följer den omedvetet och kan irritera mig ibland på andra människor som inte gör det.

Anar du vad jag pratar om?

- Jag syftar såklart på bussen. När man går av bildas det alltid en kö bakifrån bussen och en kö framifrån. Kön till dörren kommer från två håll. När jag är på retas-lite-oskyldigt-med-folk-humör brukar jag strunta i varannanregeln och klämma mig ut precis före den vars tur det var. Det är fascinerande hur många suckar och irriterade ansiktsuttryck det kan framkalla... I brist på annat att roa sig med.


En Fråga ...

... skulle det kunna bli så?

Jag Älskar ...

... att han gjorde en klassiker.

- Jag ser killen närma sig längs gatan, han skulle in och handla hos oss. Bakom kassan stog jag. Vi har såna glasdörrar som öppnas automatiskt när man kommer tillräckligt nära. Antar att han var för nära för dörrarna öppnades inte... Jag hör en smäll och ser att killens panna, armbåge, mage och ben smäller in i dörren. Om man hade lyckats få en bild i sekunden han slog in i glasdörren så skulle det se ut som om hans kropp var klistrad längs dörren!

In kom han och höll handen för pannan och sa "aaahj". Där stod jag bakom kassan och skrattade så mycket att ögonen fylldes av tårar, samtidigt som jag försöker säga "förlåt" för att jag skrattade. Stackarn. Han skulle bara veta hur mycket bättre min jobbkväll blev. Det gjorde min dag.  

Visst kan man inte annat än bara Älska klassiker?

Jag Älskar ...

... böcker.

-Sådana böcker som man endast lyckas läsa maximalt fem sidor åt gången. Sedan läggs boken åt sidan. Nästa gången man plockar upp boken måste man läsa om de fem sidorna man läste förra gången.Det för att man endast orkar läsa fem sidor åt gången. Man slutar alltså på samma ställe som gången innan. När man ännu en gång gör ett försök är man på samma ställe som man varit på i hur länge som helst, timmar-dagar-veckor. Ännu mer fantastiskt är det med dedlines som ska passas.

För vem älskar inte att läsa en oläsbar bok på sista dagen under stress?

- Jag råälskar det! När man sedan ska analysera boken, som man verkligen förstår och uppskattar handlingen på, och skriva ner det på papper. Det är så fint, när tankarna flödar och boken varit en så underbar inspirationskälla och haft en helt uppenbar(?) röd tråd på vilket man kan skapa hur många nya tankar och teorier kring.

Om det ändå hade varit så ...

En Fråga ...

... får jag fråga en sak?

RSS 2.0